Informatie stoeltjes


Deze 'gezellige' met de handgemaakte spaanse stoeltjes zijn een aanwinst in ieder interieur en bovendien praktisch in gebruik. Kinderen zitten graag op hun stoeltje te knutselen, te kleuren enz. Ook vinden zij het leuk om op het stoeltje te staan bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen of helpen knoeien bij het afwassen.

Het spaanse stoeltje is stevig uitgevoerd en alleen verkrijgbaar in blank onbewerkt. Het stoeltje kunt u eventueel zelf in iedere gewenste kleur verven, beitsen of vernissen. Er zijn ook bijpassende tafeltjes leverbaar. De stoeltjes zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen, met vaste (afschroefbare) zitting of uitneembare zitting (stoeltje 30/31 cm zithoogte).


Het grootste model, de kinderstoel ofwel verhoogde stoel, kan aan een tafel met een bladhoogte van ongeveer 70 cm geschoven worden. Dit type kinderstoel geeft rust en structuur tijdens het eten en is geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. De kinderstoelen zijn verkrijgbaar in blank onbewerkt hout en in verschillende kleuren al dan niet met een omdraaibare zitting (dz) of vaste zitting (vz).


Let op: De stoeltjes die wij aanbieden zijn originele spaanse stoeltjes. Zij worden niet fabrieksmatig geproduceerd maar met de hand gemaakt in kleine eenvoudige werkplaatsen op het platteland. Opgegeven maten kunnen om die reden binnen een kleine marge afwijken. Elk stoeltje is uniek en origineel!

Deze handgemaakte spaanse stoeltjes gaan jarenlang mee, verdwijnen veelal na verloop van tijd naar zolder, om daarna  -soms na 30 jaar- weer te voorschijn te komen voor een volgende generatie kinderen. Het spaanse stoeltje laat kinderen zitten, beleven, bewegen en leren.